Божана Кацарова от "Мастършеф": В книга разказвам целия си живот, но искам пак да се видя на екран

Божана Кацарова от "Мастършеф": В книга разказвам целия си живот, но искам пак да се видя на екран

Победителката от третия сезон на "Мастършеф" Божана Кацарова сбъдна една от найголемите си емчти, а именно да издаде кулинарна книга. Тя е озаглавена "Стая 102.90 рецепти с история", а Божана е вложила цялата си страст в нейната направа. 

Наш репортер се свърза с кулинарката, за да разбере повече за тази нейна сбъдната мечта, какво се случва около нея в професионален и личен план, а също така и да си поговорим за нейните случки в живота, които са пъстри, забавни и със сигурност само на нея могат да се случат. 

- Как се роди идеята да направиш кулинарна книга и защо се спря на заглавието "Стая 102. 90 рецепти с история"?

- Книгата "Стая 102. 90 рецепти с история" е проект, който започнахме още преди 2 години. Както се казва, хубавите работи стават бавно и с много любов! Книгата е един изключително колоритен албум, в който разказвам цялата история около живота ми - преди и след MasterChef. В нея представям на хората всички онези адски изпитани рецепти, които по един или друг начин, са дошли с паметна история около тях. Защо се казва „Стая 102“ … книгата разказва подробно. Само ще ви открехна вратата – това е мястото, където се раждат лудите идеи, където се създава шоуто. И тази стая няма ключалка. 

- Много хора ще си зададат въпроса: "Как така рецепти, пък и история?"

- Напротив, всяко паметно събитие в живота пази своя “вкус” … нали се сещаш, всеки един от нас може да опише в конкретни вкусове специалните моменти в живота си … детството, успехите, печалните моменти …. И всичко, свързано с бабите ни. 

- Пътуваш изключително много по света. Обичаш ли да експериментираш с храната в различните кътчета на земята?

- Този въпрос мисля, че няма какво да го коментираме. Очевидно …. Всяко кътче от земята оставя траен вкусов отпечатък.

- Кое е най-странното нещо, което си опитвала досега?

- Ако говорим за скакалци, хлебарки, ларви, паяци и скорпиони … да, опитвала съм, и да, не е кой знае какво.  

- Мислила ли си да имаш собствено предаване - дали в телевизия, дали в интернет - в което да показваш кулинарните си умения?

- Това е огромна моя мечта и ми се иска да имам възможност да застана отново на екран. Разбира се, не на всяка цена. Към днешен ден интернет предлага огромна възможност за себеизразяване и това е страхотно! Можете да ме последвате в Instagram на @bojana_is_o_ye 

- Разбрах и за друга твоя сбъдната мечта - с международна компания разработвате цялостна линия с кухненска посуда, нали така?

- Подробна информация следва да споделим до броени дни, не мога да разкажа повече, но се вълнувам адски! 

- Спомняш ли си често за участието и победата в "Мастър шеф"? Гледала ли си последните сезони на предаването и виждаш ли конкуренция сред някои от участниците?

- MasterChef е семейство… Не бих могла да кажа, че съм гледала и следила подробно какво се случваше там, но съм убедена, че всеки следващ сезон е бил още по-интересен от предходния. 

- Какво се случва в личен план при теб? Разкажи ни малко повече за твоя приятел и мислите ли за някакви по-сериозни крачки в бъдеще?

- Изключително съм щастлива! Матю е музикален агент в една от най-големите световни агенции и живее в Лос Анджелис. Работата му е да помага на известни артисти да имат максимално много и качествени ангажименти. Говорим за много мащабни, масови мероприятия – концерти, партита… И двамата много обичаме да пътуваме по света и често съчетаваме работата с купоните. Към момента се опитвам да адаптирам живота си и да балансирам между София и Лос Анджелис… За момента това е достатъчно сериозна крачка. 

- Разкажи ми и за визитата ти в резиденцията на Наполеон Бонапарт във Франция?

- …(Смее се) Просто “бужи” ваканция с привкус на много откраднат багаж. Това с багажа е банална и не особено интересна история, но…Всъщност, по време на едно много работно лято, успях да си направя двудневна ваканция в Рим. И по супер случайност намерих в Airbnb резиденцията, която Бонапарт е обитавал в града. Тя се намираше в един замък, Русполи Бонапарт се казва, и се оказах в едни 600 кв. м., от които просто не исках да излизам…Защото Рим съм го виждала и преди…

- За коя дестинация мечтаеш в момента? 

- Подред в листата ми са Перу и голям кулинарен тур на Япония, Тайланд и Виетнам. 

- Как се очертават коледните и новогодишните празници да минат при теб? Вероятно подготвяш много ястия за трапезата...

- Натоварен работен график и заслужена ваканция с любимите ми хора :) В дните до Коледа графикът ми е зает изцяло с подготовки на частни вечери. След това се отправям към дебрите на Коста Рика./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

Коментирай

Kutuzov

Kutuzov 18.12.2021 16:00

Зи хапен ди мухен.

Čika Kure

Čika Kure 18.12.2021 18:49

Meine damen und herren, Ich bin crazy Kure ! Keine ficken für Bozhana !

matew@yahoo.com

[email protected] 16.01.2022 4:09

добре, че е иностранецът да я финансира, иначе ще види резиденции и перу през крив макарон