Бони: Амбициите ми са различни от това да се видя булка

Бони: Амбициите ми са различни от това да се видя булка

Славата ме накара да се чувствам смирена

Феновете на  Бони тръпнат в очакване за новия й проект. Хитовата попфолк певица пътува често в чужбина и има познанства с много балкански звезди. Ето защо почитателите й с основание подозираха, че подготвя песен, в колаборация с чуждестранен изпълнител. И познаха! Оказва се, че Бони работи едновременно по пет парчета, като първото ще бъде българска версия на сръбския хит „Cipele“. Текстът е по действителен случай, което прави песента още по-силно въздействаща. Композитор и текстописец на оригинала е Sasha Lazic, носител на приза композитор на годината в Белград. По негово настояване песента остава в дует с Emir Đulović. Заглавието на българския вариант е „Време е“. 

Наш репортер се срещна с гласовитата певица, за да научи повече за творческите й планове, а между другото и да поговорим за личния й живот, който тя упорито крие от медиите. 

 

- Бони, как се стигна до идеята да запишеш дует със сръбската звезда Емир Дулович? 

- Точно в този момент подготвях други проекти и въобще не очаквах, че ще се появи това предложение. През годините съм пътувала много в чужбина и съм завързала приятелства с чужди композитори и текстописци. Така се случи, че композиторът Саша Лазич ми подари песента "Cipele", като неговата идея беше да я изпеем на български с Емир Дулович. Веднага се съгласих и  доста бързо се организирахме по създаването на песента. На български ще се казва "Време е". Те много се вълнуват, тъй като знаят моя гласов диапазон и винаги чувам супоерлативи от тях. 

- Имала ли си амбиция да пробиеш на световния пазар? 

- В световен мащаб не знам, но преди 20 години съм работила в Сърбия. Познавам се с много от техните изпълнители, включително с Цеца. Бяха ми предложили да правя албум, но аз така и не обърнах внимание. Бях още дете и мисълта да живея там ме плашеше, влечеше си ме България. Казвах си, че ако ми е писано да направя музикална кариера, то искам първо да е в родината ми. В последствие  пак са ме търсили, убеждаваха ме, че при тях ще имам голям успех. През годините съм направила  няколко съвместни парчета с чужди изпълнители и мога с гордо внигната глава да заявя, че ме познава не само българската публика. Всичко хубаво, но в един момент България ми става тясна. Доволна съм от българската  публика, но смятам, че и тях ще зарадвам с новината, че ще се разширя на няколко държави. 

- Към днешна дата съжаляваш ли, че не си приела предложението в Сърбия, за което ми сподели? 

- Няма как да съжалявам. След като не съм го усетила в онзи момент, значи не му е било времето. Сега му е времето, очаквайте! 

- Наблюденията ми са, че сърбите уважават много повече изпълнителите си, отколкото ние в България... 

- Не мога да отрека, че и тук не сме уважавани. Но в Сърбия няма значение външният вид на даден изпълнител - дали е по-пълен, слаб и т.н. Визията е на второ място, на първо е талантът, колко можеш да пееш. Тук вече надминахме и Америка, или поне ни се иска. Макар че наскоро четох, че известна американска певица снимала в клип яке втора употреба. Това ако се случи в България ще се надигнат хейтърите, все едно е нещо лошо. Сега всеки гледа си си снима скъпото токче, диаментеният пръстен от любимия... Аз съм на едно друго мнение. За мен е важно да съм жива и здрава аз и детето ми, да правя хубави песни и да имам постоянство в работата си, да раздавам таланта ми от Господ. 

- Славата по какъв начин те промени през годините? 

- Не се чувствам главозамаяна, даже до ден днешен се притеснявам. Имам приятелка от 25 години, която ми казва, че съм същата, даже съм станала още по-земна и търпеливаа. Славата ме кара да се чувствам смирена. Бях убедена, че ще си осъществя мечтите, но това в никакъв случай не ме е накарало да се главозамайвам. Това ми даде по-голяма увереност, че макар без подкрепа от семесйтво, родители, аз успях. Не мога да си кривя душата, че през годините съм работила с хора, които също са допринесли за този успех. 

- Спомена за приятелка, с която сте близки от 25 години. Близките ти хора от онова време ли са останали, когато все още не си звездата Бони?

- Имам много такива дълги приятелства от времето, когато не бях популярно лице. През годините съм допускала много хора, видяла съм каквото трябва и каквото не трябва, отсявала съм ги, за да се чувствам добре. 

- Няма как да не те попитам за твоята дъщеря Михаела. Как е тя? 

- Много добре се развива като дете и ученичка. Изкарва хубави оценки, с което ме радва. По-рано я стимулирах с подарък на всяка отлична оценка, но сега го разредихме - на няколко отлични един подарък. (смее се) Нейните подаръци са скъпи, непосилни за всяка майка, пък да не забравяме, че аз отглеждам детето си сама. Наблюдавам я, че има потенциал и много добре пее. В нея виждам една част от себе си като млада. Разликата е, че аз я подкрепям, докато при мен го нямаше това. Виждам я, че иска и има амбиции. Като я попитам каква иска да стане, винаги започва с това, че се вижда с костюм на работа в офис. Това ме радва, това е посоката и затова инвестирам в нея. После ми казва, че като хоби иска да е певица, но пък защо да не се превърне и в една професионална кариера. Има амбиции и цели. Ще й се и в киното да се пробва, и като фотомодел... 

- Ти също имаш опит в киното. Сега българското кино е в подем, иска ли ти се да получиш покана за някоя главна роля? 

- Не съм забравила, че моите участия в киното бяха от първите, тогава не се снимаха попфолк изпълнители. Няма как това да не ми е приятно и да ме кара да се чувствам горда. Познах света на киното, срещнах различни хора, много земни. Ако ми се отдаде възможността да снимам отново - с голямо удоволствие ще приема. 

- Остава ли ти време за любов? 

- Любовта е винаги в сърцето ми. Тя е винаги сред нас и ако човек съумее да бъде любов, той винаги ще има любов. 

- Няма да кажеш дали до теб има някой специален човек?

- Имам много специални хора, които ме карат да се усмихвам и да се чувствам специална. 

- Искаш ли да се видиш като булка? Софи Маринова ти пожела да я последваш в най-скоро време?

- Моите амбиции са различни, свързани са в друга насока - да изуча детето си, да свърша работата си. Една жена винаги може да се види като булка, това е най-лесното. Много хора вдигнаха сватби за реклама, след което се разведоха. Това не е най-важното за мен на този етап./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

Коментирай

milena

milena 19.03.2019 23:56

Ако имаш упорити гъбички по краката ,не чакай да ти паднат ноктите.Ако нищо не помага да се спасиш от тях -не губи надежда -опитай с този мехлем премахва ги завинаги https://bit.ly/2Y86LDe