logo

Алма: Майка ми Саня Армутлиева ме учи да вярвам в себе си

Алма: Майка ми Саня Армутлиева ме учи да вярвам в себе си

Тя е само на 16, свири на пиано и китара и пише музика и текстове. Преведено от испански, името ѝ значи „душа". Ще я познаете по къдриците, големите сини очи и най-вече – нетипичния тембър и нежния глас. Дъщеря е на Саня Армутлиева. 

С произход, разделен на две между България и Англия, ALMA намира любовта към музиката от малка чрез свиренето на различни инструменти. Започва да пее като на шега, да записва с телефона си собствени версии на любими парчета и да ги качва в профила си в Инстаграм. Там я забелязва един от най-добрите румънски продуценти и автори – Кристиан Тарчеа, който се влюбва в пеенето и харизмата на 15-годишното момиче и настоява тя да посети студиото му. Именно там се ражда  „Perfect" – песен, създадена в съавторство между двамата.

- Каква е историята на “Be Alright”?

- Песента се роди в училище, в един много мрачен и дъждовен ден, в който бях паднала духом и не се чувствах добре, нямаше много хора около мен, защото си бяха тръгнали след часовете. Влязох в една от музикалните стаи с пиано и започнах да си свиря, хареса ми звукът, който се получи и реших да напиша позитивен текст. Направих го такъв, за да си вдигна настроението. Изсвирих парчето на Кристиан Тарчеа – Моноар, когато се събрахме в студиото за поредната наша творческа сесия и той каза, че трябва да направим нещо с него, защото има потенциал. Записахме песента, но не бяхме сигурни дали искаме да я пускаме, защото е различен жанр от това, което съм правила досега. Покрай пандемията и всичко, което се случва в света в момента, реших че трябва да отправя послание с песен за това, че всичко ще бъде наред. Надявам се „Be Alright” да е подействала мотивиращо на тези, които са я чули.

- Очакваше ли публиката да те приеме толкова добре при появата ти на сцената?

- Не вярвах, а и Саня също беше леко скептична дали да пускаме „Perfect“ и дали изобщо да ме вкарва в този бизнес. Бях готова за негативни коментари и не очаквах първата ми песен да се приеме толкова добре. Малко се шокирах от това колко любов получих и каква позитивна реакция предизвиках.

- Какви съвети ти дава твоята майка Саня Армутлиева и карате ли се често?

- Тя е много силна жена и е голям пример за мен. Научила ме е, че не трябва да съм зависима от някой или нещо, а винаги сама да опитвам да се справя със ситуацията. Също така да не позволявам на коментарите на други хора да ме афектират, а да вярвам в себе си и да съм внимателна с тези, които допускам по-близо. Понякога се караме, защото и двете сме с много силни характери и различни мнения за някои неща. Но не можем да стоим скарани дълго време, защото много се обичаме и имаме една и съща енергия.

- Има ли разлика между продуцентът Саня и майката Саня?

- Не бих казала, че има драстична разлика, просто сега не ми е само майка, а и продуцент. Това означава, че вече имаме много повече отговорности заедно. Разговорите ни също са различни, но е толкова приятно да можеш да споделиш такива победи с някой, който те е родил и отгледал. Всичко си има позитиви и негативи, много хора казват да не смесваш бизнеса и личните отношение, но аз мисля, че без нея нямаше да ми се случат толкова хубави неща. Тя ме познава много добре като човек и е готова на всичко за мен. Но също така може и да ми каже кога нещо не става и не е добре. Не се държи с мен по-различно само защото съм й дъщеря.

- Как ти се отрази ситуацията с този коварен вирус и в Лондон ли изкара карантината?

- Да, прекарах тези няколко месеца в Лондон, много хора се оплакаха, че им е било скучно и самотно през това време, но лично аз много обичам да прекарвам време сама. Дните ми минаваха в писане на музика, рисуване и игра с програми, на които се опитвах да си прави някакви бийтове сама. Имах също така и онлайн училище и прекарах много време със сестра ми.

- Мислила ли си да се завърнеш и да живееш в България?

- Да, разбира се, но аз съм много любопитен човек и обожавам да пътувам, да се запознавам с различни култури и интересни хора. В България е започнал животът ми, а и кариерата ми на артист. Много ми е хубаво да съм си вкъщи и се опитвам да се връщам колкото се може по-често.

- На коя голяма звезда искаш да приличаш?

- Не мисля, че е много здравословно и правилно да се сравняваш и да искаш да приличаш на някой друг. Всеки човек е индивидуален и аз искам сама да изграждам образа си, който да не е копие на друг. Впечатляват ме тези артисти, на които не им пука какво мислят хората за тях, силни и независими са и всички знаят това.

- Наскоро спечели наградата „БГ Дебют“ на Годишните музикални награди на БГ Радио. Очакваше ли го?

- Бях развълнувана и малко нервна, защото имах номинации в две категории, а ми е първата година в този бизнес. Много хора ми казваха, че аз ще спечеля, защото заслужавам тази награда, но не исках да имам очаквания и отидох без такива. За мен беше чест да съм номинирана и да съм сред тези хора – един кръг от много обич и безкрайна подкрепа./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

Коментирай

Гошо

Гошо 19.07.2020 7:12

А кой е бащата?

Пешо

Пешо 19.07.2020 7:14

Ако някой знае, кой е бащата?

Някой си е бащата

Някой си е бащата 19.07.2020 12:50

Майката у.би немеца /съпруг на Камелия Тодорова/ и му открадна бизнеса. Сега пробутва трътлестата си щерка