logo

ALMA: Бунтувам се срещу агресивните авторитети

ALMA: Бунтувам се срещу агресивните авторитети

ALMA е едно от обещаващите имена в българската музика. Още с първия си проект печели голяма аудитория, а тези дни представи и новата си песен „My Mama Told Me“, която има специално послание. Щерката на Саня Армутлиева говори открито за пътя към сцената, за хобитата си, за отношенията с майка си и за какво се бунтува най-често. 

Наш репортер разговаря с талантливата певица за нещата от живота. От нея разбрахме, че Саня вече е минала през кошмара на Ковид-19 още през лятото. Вижте какво сподели ALMA, която в момента се намира в Германия. 

 

- ALMA, как се роди идеята за новата ти песен, която е насочена към бунта на младите?

- Тази песен започна като експеримент. Истината е, че успехът дойде като огромна вълна, без да го очаквам и не се чувствах подготвена. Pavell от дуото Pavell & Venci Venc’ един ден ме покани в студиото на „Вирджиния Рекърдс“, искаше да ми помогне да се науча да се отпускам максимално пред микрофона когато записвам, а и на сцената. Това беше в края на миналата година. Когато приключи тренировката как да бъда себе си, имахме песен – „My Mama Told Me“. Обичам да работя с Pavell, много лесно създаваме музика заедно, може би защото всеки от нас вярва в другия. Пуснахме парчето на Саня, тя много го хареса и така…

- Ти за какво най-често се бунтуваш? Интересно ми е какви различия се проявяват в отношенията ти с твоята майка?

- Бунтувам се срещу агресивните авторитети – това са хора, които не са готови да подложат на съмнение своите мнения, взимат се прекалено на сериозно и изискват подчинение. Бунтувам се и срещу всякакъв вид дискриминация, насочена към по-различните хора. Относно майка ми – честно казано не се сещам за големи различия. Тя е по-организирана от мен, знае доста повече и има огромен опит, от който се уча. Иначе доста си приличаме и по характер. Добри момичета! (смее се)

- Изкарвала ли си я извън нерви с някое твое решение или дума?

- Винаги, когато съм извън къщи вечер, ако закъснявам и не се прибера на време, тя стои будна и следи стъпките ми докато не съм у дома, дори и когато не сме в един град или държава.

- Можеш ли да направиш паралел между младежите в България и в Германия?

- Преди 4 години се преместих да живея и уча в Берлин, въпреки че често си идвам и до София, а в момента уча в Англия. В Германия младите са някакси по-щури, любопитни, смели, следват пътя си без много да се интересуват как ще реагират околните. В България сякаш на хората им е по-важно мнението на другите и това определя поведението им.

- Как е там положението с Ковид-19, страхуваш ли се от вируса и имаш ли познати, които вече минаха през това?

- В момента съм в Берлин, защото сме във ваканция. Тук по централните улици и в затворени пространства носенето на маски е задължително, защото и тук заразените растат всеки ден. Дори когато влизаш в ресторант трябва да си с маска и чак когато седнеш имаш право да я махнеш. Всички дисциплинирано спазват правилата. Аз самата се отнасям доста сериозно към защитните мерки и ми е важно да не поставям близките си и себе си в рискови ситуации. Майка ми мина през вируса през юли, заради което се провали планираната обща ваканция на семейството, но пък нямаше драма и просто всички след това се събрахме в София, вместо да пътуваме.

- Докъде искаш да стигнеш в музикален план? Мечтаеш ли за световната сцена и на коя звезда би искала да приличаш?

- Имам късмет, че музиката не е единствената ми страст. Рисувам доста активно, уча театър във всичките му аспекти, започнах да се занимавам и с актьорско майсторство. Знам, че творческите професии са рискови и затова нямам фикс идеи за успех, а просто съм решила да полагам усилия в много посоки. Ако гигантският успех дойде, ще го прегърна, но не съм готова да го превърна в едничка цел, защото така лесно можеш да станеш арогантен, материалистично настроен и повърхностен. Щастието ми може да има много лица./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

Коментирай

pipito

pipito 03.11.2020 17:28

Имам чувството, че пее една и съща песен