Александра от „Фермата”: Започнах да следя формата заради Владо Николов

Александра от „Фермата”: Започнах да следя формата заради Владо Николов

Подз. Основната ми грешка беше това, че не вярвах в себе си.

25-годишната Александра е поредният участник, който напусна „Фермата” след оспорван вътрешен дуел с Росица в последната седмица на шоуто. Младото момиче, родом от Пазарджик, което по професия е учител и преподава английски език на възрастни в частна школа, си тръгна от най-позитивния риалити формат с чувство за сбъдната мечта. Въпреки че отпадна от надпреварата, за нея участието във „Фермата” е своеобразен старт на фундаментална промяна.

„Основното, което научих, е, че мога много повече, отколкото си мисля. Мога да съм далеч от близките ми и въпреки това да бъда силна, тъй като аз съм много привързана към тях и към приятелите си. Това беше и нещото, от което много се страхувах в началото. Не знаех дали ще се справя. И се получи фундаментална промяна – повярвах, че мога много повече от това, което си мисля, че мога да променя.”

Александра много искаше да победи, за да покаже, че човек може да успее само ако уважава корените си. Но и загубата не е повод за разочарование – не и в нейния случай, защото тя се оказва човек с много философско мислене.

„Вярвам, че съм останала точно толкова, колкото съм имала нужда – и съм видяла и преживяла точно толкова, колкото ми е трябвало”, ни споделя тя. И пояснява: „Основната ми грешка беше това, че не вярвах в себе си и в това, че мога да се справя с битките. И може би тази липса на достатъчно висока самооценка ми попречи да стигна до финал, но аз лично не приемам развоя на събитията като загуба. Даже напротив! Аз съм доста философски настроен човек.”

Но не само философското мислене, но и неоспоримата дисциплина, на която се е научила заради любовта си към спорта, я превръщат в полуфиналист. Александра обожава волейбола и тренира в школата на шампиона и участник в миналия сезон на „Фермата” Владо Николов. И на нея наистина съвсем малко не й достигна, за да бъде централна героиня във финалния ден на „Фермата”. И все пак:

„Цялостното ми усещане е на щастие и на пълно удовлетворение от това, че успях да остана до последния ден и да преживея всички събития. Доволна съм, че имах възможността да участвам във всички обичаи и уроци по история, във всички занятия, на които ни учеха бабите. Точно това, че изживях всичко, ме прави много щастлива

защото основната ми цел наистина бе да остана до края.”

Още във визитката си чаровницата сподели, че всичко й идва „отръки” и може еднакво добре да върти и къща, и кухня. Летата при баба и дядо й са изградили силната й връзка със земята и българското, а както се уверихме неведнъж – успешно се справя не само с приготвянето на баници, но и с удрянето с брадви и чукове.

Два пъти е била в чужбина, но „за кратко, слава богу!”

„Не съдя избора на емигрантите да търсят щастието си извън България”, смята Александра, според която камъкът си тежи на мястото и всички сме отговорни към направеното от поколението преди нас и това, което ще оставим след себе си.

„Казвам „Слава Богу” не защото не харесвам другите страни – всяка една от тях има своята тежест, но

аз съм много привързана към България

Само тук мога да се почувствам на мястото си. Имам нужда от усещането за принадлежност. От това да мога да се идентифицирам с народ, с нация, с история. Във всички останали страни със сигурност има страшно много плюсове, но е пълно и с минуси. А в България само се вглеждаме в това какво нямаме, а аз мисля, че имаме страшно много, което не ценим и прахосваме. Затова за мен, като млад човек, е важно да демонстрирам и да покажа на хората, че всъщност тук има надежда, стига да можем да гледаме с друг поглед на всичко, което се случва. Да ценим това, което имаме, защото е наистина много грозно да плюем по всичко, което е тук.

Записва се за участие на шега

„Миналата година съвсем случайно видях, че Владо Николов, който е патрон на нашето аматьорско училище за волейбол, ще участва. Започнах да следя формата. И още във втори, трети епизод просто усещах, че се залепвам за телевизора. Страшно много се припознах в идеите и всички послания, които „Фермата” носи за българското изобщо, както и какви трябва да бъдем ние, за да сме негови носители. Хем да го пазим, хем да не сме изостанали от модерния свят. Съвсем на шега си подадох документите за участие, а те взеха, че ме одобриха. Влязох и ето ме сега тук.”

Свикнала е на всякакво поведение към себе си

„Във „Фермата” бяхме събрани хора от всякакви сфери, но аз съм свикнала да общувам с различни хора и затова не мога да осъдя никого за решенията, които е взимал или за начина, по който се е държал. Всички са интересни по свои начин. А аз лично ще си запазя само хубавите спомени с всеки един от тях. Иначе в живота съм готова да срещна абсолютно всякакво поведение към себе си. Трудно мога да се изненадам, но се старая винаги в ситуациите да реагирам адекватно, доколкото зависи от мен. Оставям хората да се държат така, както те преценят.”

Все още търси Голямата любов…

Всички мъже от актуалния все още сезон на „Фермата” признаха, че ако има жена, която да обира повсеместните им симпатии, това е именно Александра.

„Не смятам, че заради това съм получила от жените някакво по-неприятно отношение. Но аз и в живота си съм така –

доста по-лесно ми е да си общувам с мъжете

защото те имат чувство за хумор и чувство за самоирония. Имам си, разбира се, и няколко много верни приятелки, които го притежават, но те са голяма рядкост. Отдавам добрите си взаимоотношения с мъжете във „Фермата” на същите тези качества – и аз имам чувство за хумор, обичам да се шегувам и не се взимам прекалено насериозно”, убедена в думите си е тя. И не крие, че продължава да се оглежда за Голямата любов в живота си. „Всъщност аз получавам много любов, защото съм обградена от хора, които страшно обичам и ме обичат. Един много тесен и много ценен кръг от хора. Това ме прави много щастлива, но определено не съм срещнала човекът, с когото да поискам да създам семейство, а и този избор за мен не е никак лесен.

Колкото до Александър – между нас двамата не е имало никога нищо. Аз лично разбрах за неговите по-сериозни симпатии към мен едва когато излязох от „Фермата”, тъй като вътре той винаги се е отнасял много уважително и галантно с всички жени. Не съм си и помислила, че към мен има някакви по-специални симпатии.

Подготви: Анелия ПОПОВА

Коментирай