logo

Алекс Сандър проговори за скандалния клип в Съдебната палата и за Лозан Панов!

Алекс Сандър проговори за скандалния клип в Съдебната палата и за Лозан Панов!

Голям скандал се развихри, покрай заснемането на рап клипа "Yerba"на Алек Сандър в Съдебната палата. Редно ли е или не?! Скандален ли е клипът или не?! Това са все въпроси, чиито отговори потърсихме от певеца, който твърди, че името му е замесено, заради вътрешни политически скандали. 

С него си говорим открито за възникналия скандал, как е наел Съдебната палата и кой надигна вой на този скандал. Алек Сандър проговори и за тежката загуба на своя мениджър, който почина на 1 април от коронавирус. 

 

- Как ти дойде идеята да заснемеш клип в Съдебната палата? 

- Търсихме красиви локации, които да изглеждат добре във видеото. Търсихме сграда с красива архитектура, за да можем да превърнем мястото в огромна банка. В България няма други такива локации. Идеята беше да стане хем такава класическа и тежка банка, но да бъде във бъдещето - Yerbank. Трябваше ни просторно и голямо място и Съдебната палата се оказа подходяща. 

Съдебната палата се дава под наем от 20 години насам. Мария Илиева е снимала клипа си "Нищо" там. Маги Халваджиян, който ме защити в личния си профил, също е снимал доста клипове там. Допускани са за снимки десетки международни продукции, дори екшън филми - бутали са се стени, падали са колони, стреляли са се, имало е кръв и насилие. Говорим за истинско насилие, а не фиктивно и хуморно, каквото е в моя клип. 

- Защо тогава твоето видео предизвика такъв скандал? Вероятно заради разголените плеймейтки, които участват? 

- Не, не е това причината. Има една малка група лобисти, които искат да бутнат един човек от властта. Говоря за Лозан Панов. Клипът се появи преди две седмици и никой нищо не каза. В един измислен сайт се появи статия от точно тези лобисти и тръгнаха такива коментари. Намесват ме мен, защото си търсят повод да премахнат този човек от властта. От моя гледна точка няма никакъв проблем. Имаме си договор, всичко е платено и законно. Заснетите кадри са минали филтрите на youtube, които са много по-тежки от тези на СЕМ. Консултирал съм се с юристи по международно право от Ню Йорк и България, и всичко в клипа е изрядно. Така че няма какво да направят, просто се опитват да бутнат Лозан Панов от властта. 

Маги Халваджиян изригна заради скандалното ВИДЕО от Съдебната палата

- Дали такова нещо би му "отрязало главата"? 

- Не смятам. Очевидно е, че клипът е една комедия, не е документален филм, който показва Съдебната палата отвътре. В сценария на филма сградата не е използвана като съд, а някаква банка на бъдещето, където има летящи коли, извънземни и други анимации. Съдебната палата е използвана като декор. Ако могат заради такова нещо да махнат този човек от властта, то ще трябва да осъдят и хората, които преди години са давали тази сграда под наем за различни продукции. 

Искам да отбележа, че сме снимали в ден, в който сградата не работи. А щом има практика да се дава под наем, не виждам какъв е проблемът. Тази сграда и още толкова много обществени паметници на България са изоставени от държавата, отпускат се толкова малко пари за поддръжката им. И вместо да плюем хората, които я наемат, трябва да ги аплодираме, че плащат и ще има за поддръжката на тази красива сграда. 

- Къде те хващам в момента, как се справяш със социалната изолация? 

- Аз съм в Лос Анджелис и от 13 март съм в пълна изолация. Не ми е чак толкова трудно, защото съм свикнал от участието ми във "ВИП Брадър". Пък то не ми и остава време да излизам. От излизането на клипа телефонът ми не е спрял да звъни. Моят мениджър почина на 1 април от коронавирус. Това се случи 10 дни преди премиерата на клипа, който е организиран от няколко лейбъла - от Австралия, Скандинавия, Гърция, Америка и от България. Нямаше как да отложим премиерата на клипа за по-късно. И изведнъж той почина, а аз трябваше да се заема с цялата работа. 

- Знаеше ли, че е болен от коронавирус? В болница ли беше, как протече болестта при него? 

- Разболя се към 12-13 март, нямаше никакви придружаващи заболявания, просто беше напълнял през последните години. Писахме си една седмица преди фаталния край и ми сподели, че има кашлица и температура, но беше тръгнал да се подобрява. През цялото време си беше вкъщи. Ходи два пъти до болницата. Първият път го връщаха, защото няма тежки симптоми. Вторият път вече е прекалено късно, слагат до на тези респиратори, но не успя да се пребори с болестта. Страшен ужас, не мога да повярвам, че никога повече няма да го видя този човек. Беше неочаквано. Затова от три седмици нямам никакво време да изляза навън, защото цялата негова работа падна на моите плещи. Пък сега целия Висш съдебен съвет се занимава с мен, все едно си няма друга работа. По време на пандемия се коментира там някакъв забавен видеоклип. Това е по-скандално от всичко в клипа! 

Аз наистина не виждам какъв е проблемът! Не съм снимал порно, нито пък някакъв таен документален филм за историята на Съдебната палата. Вътре се снима комедия, пародия, с анимация. А истинската новина е, че за първи път български изпълнител има такъв успех в чужбина. В спотифай имам почти 200 хиляди стриймвания, от тях само 2000 са от България - всичко друго е от чужбина. Това е един масивен успех за български изпълнител, а това в новините никъде не се спомена. А се излагаш фалшиви новини, че в клипа имало голи жени. Момичетата са облечени от горе до долу с трико, няма голота. нито пък се пее за наркотици. Тези новини са от хора, които си пробутват техни вътрешни войни с Лозан Панов. 

- При наема на Съдебната палата имаше ли упоменати някакви клаузи спрямо естеството на снимки? 

- Не си спомням дали съм чел целия договор. Този проект е организиран от моите продуценти, а песента ще е саундтрак на един американски филм. Така че в тази връзка е договорът, но не съм запознат точно с клаузите. няма цензурирани неща, защото те нямат и това право. Щом това, което снимам вътре е легално, значи няма проблем. И тук говорим за професионално видео с много висок бюджет. Не съм тръгнал да снимам порно, че да се нахвърлят така ожесточено. 

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

 

 

 

 

 

Коментирай

иван

иван 25.04.2020 21:05

Рапът и чалгата трябва да се забранят. Това не е музика и искуство а гнусна порнография

euromebel

euromebel 25.04.2020 21:58

мебели по поръчка https://euromebel.com/

Aso

Aso 26.04.2020 10:28

Q da mlakvash narkoman