logo

Таня Боева беснее, че я пенсионират

Таня Боева беснее, че я пенсионират

Таня Боева е единствената чалга певица, която се уреди с награда за принос в изкуството на Министерство на културата, които в гилдията наричат пенсия. 

И докато едни тихомълком се радват на успеха си и паричната премия, други претендират да бъдат включени, а Таня Боева за първи път проговори на тази тема и даде ясна позиция за своето "пенсиониране". 

Чалга дивата се дразни на всички, които наричат "пенсия"  наградата за специални заслуги и принос в изкуството. Но не крие, че е поласкана от вниманието и благодари на Министъра на културата за оказаната чест.

"И до днес, най-горда и оценена се чувствам от Приза " Първа награда за млад изпълнител" на легендарния фестивал "Златния Орфей". Само на 21 , с целия живот и кариера пред мен, бях удостоена с най-голямото отличие, в най-престижния фестивал, от 13- членно жури ,начело с Йорданка Христова и Емил Димитров. Тази награда промени представите ми за това кое е трудно и възможно...накара ме да повярвам, че мечтите се сбъдват и че няма невъзможни неща. Когато човек е упорит, трудолюбив, последователен и работи за мечтите си", разказва Таня за триумфа си на "Златният Орфей"  през 1995 г. 

"Типично в "хищническо- журналистически стил", с ясното съзнание, че "новината" ще бъде сигурно и бързо изконсумирана, авторът на първо-статията, съзнателно оформя заглавието така. Знае че точно това ще удовлетвори жаждата, вкуса на читатателя у нас. (Типично - българска народопсихология .) Знаейки прекрасно, че на никой не му е интересно кой какво е спечелил. Това само по себе си би била една чисто позитивна новина! А кога Вуте се е интересувал какво е спечелил "комшията"! Друго си е добрата, никого интересуваща и радваща новина да се поизкриви и да зазвучи гротескно, негативно, загрозяващо, състаряващо ... И ето, Хоп- "Наградата" се превръща в "пенсия"- право в десетката! Вуте вече е доволен ," новината" се множи и размножава", дразни се изпълнителката на "Лутам се"./show.blitz.bg

 

Коментирай

Хаха

Хаха 01.03.2021 14:06

За сведение на пенсионерката. Награда се дават веднъж, а пенсията, както е в този случай - многократно.

Пенсионер

Пенсионер 02.03.2021 23:48

Всеки родил се, един ден остарява. Всяко нещо има начало и край.Това е живота!Няма нищо по хубаво от това да си млад. За другото:- Старост-нерадост казват някои....Това е положението.