Райна се измъкна като по чудо от войната в Израел

Райна се измъкна като по чудо от войната в Израел

Буквално часове деляха Райна от началото на военните действия в Израел. Певицата бе на поклоннически туризъм в Йерусалим, Витлеем и Тел Авив, а екскурзията й приключи малко преди там да обявят военно положение и да евакуират в бомбоубежища хората.

Преди два дни България изпрати правителствения самолет и с два полета успя първа да евакуира българските граждани, които бяха блокирани на летище “Бен Гурион” в Тел Авив. За щастие Райна вече бе отлетяла далеч от полето на военните действия.

“Добре съм, на сигурно място съм, спасена съм!” – това заяви Райна в телефонно обаждане, инициирано от телевизия “Планета”. – “Може да се каже, че съм късметлийка, защото само до преди няколко дни бях толкова близо до ивицата Газа, бях и в Палестина, а сега там е истинска война. Падат бомби, хора загиват – голяма трагедия…”

Държавата Израел бе 49-та международна дестинация, която Райна посещава. Звездата на телевизия “Планета” се слави като най-голямата пътешественичка в средите на поп-фолк изпълнителите. За нея да пътува по Света е начин на живот. Точно затова и Райна избра да посрещне своя рожден ден в пътешествие и то не какво да е, а много специално, изпълнено с духовност, забулено в легенди, заредено с много надежди. И ето какво тя си пожела в Светите земи в деня на своето рождение, там където молитвите са най-силни:

“Пожелавам си здраве, дълъг и щастлив живот за мен и близките ми хора. Пожелавам си всичко важно за мен да съпътства живота ми – любов, щастие, движение, радост, музика, цвят и светлина в живота. Пожелавам си да пътувам и да опознавам света с любимите си хора…”

В Израел Райна бе истински впечатлена от Витлеем и мястото, където, според легендата е роден Христос.

“Витлеем - известен е най-вече с това, че е считан за рожденото място на Исус Христос. В чест на това събитие във Витлеем е построена базиликата „Рождество Христово“ – една от забележителностите на града. В него е роден и Давид – вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид”.

Във Витлеем църквата е от камък. Огромна стена и толкова мъничка врата в нея, че трябва да се приведеш на две за да влезеш. Нищо случайно няма тук. Наведена глава, сведено чело, защото гордостта и азът са винаги грях. Мястото, където е роден Христос, е белязано с Витлеемската звезда. За да я докоснеш трябва да коленичиш, защото за да се посветиш там, където е роден Исус, слизаш надолу, надолу, надолу…”

Но най-голяма възхита и почитание Райна изпита в Йерусалим. Певицата се разходи по стъпките, извървени от Иисус Христос в последните му земни дни. Тя бе в Гициманската градина, в Църквата на Св. Богородица, мина по Виа Долороса чак до Голгота, запали свещ и отправи молитва на Гроба Господен, докосна се до свети и свещени места.

След Израел пътешествието за Райна продължава, вече на по-спокойно и сигурно място. Коя е 50-тата дестинация за Райна ще научим съвсем скоро от нейните профили в социалните медии. У нас почитателите на хубавата песен очакват с нетърпение певицата и срещите им с нея, защото те ги зареждат с емоция, настроение и радост./show.blitz.bg

Коментирай

вЕрвам

вЕрвам 10.10.2023 9:22

Какъв косъм какви 5 лв..прибрала се в средата на миналата седмица и била на косъм от смъртта, ейй това к***ите нямат спирка пред нищо, да се маха и да не се връща повече тук..

Абе

Абе 10.10.2023 10:19

Надала сей на резан мур, ма сей разминала на косъм.

Капитана

Капитана 10.10.2023 16:28

Спокойно Райне, ако те бяха набарали пичовете от Хамас нямаше да си убита.Виж, не мога да кажа същото дали нямаше да си ебана, хахахаха!