Камелия без аналог на музикалния пазар

Камелия без аналог на музикалния пазар

Феновете на попфолка са категорични, че Камелия няма аналог на българския музикален пазар. Дългогодишната й всеодаденост към професията й се отблагодари с армия от заклети почитатели, които я боготворят и не пропускат нейна изява. Дори колежките й недоумяват магията, която притежава чалга дивата и вече над 20 години успява да запази силните си позиции в жанра. 

Напоследък се наблюдава едно затишие в лекия жанр. Дойде време за отсяване на наистина добрите изпълнители и лека-полека другите си отидоха. В момента работещите звезди са малко, а причината е, че все по-малко от тях могат да напълнят клубовете. А при празно заведение няма как да се избият високите хонорари.

Има обаче звезди, които продължават да пълнят и разнообразят своята програма. Такъв пример е Камелия, която е царица на сценичното поведение и провокации. "Обичаме да ходим на нейни участия. Освен безспорните си хитове, тя има контакт с публиката и знае как да отпусне хората. Не е за подценяване и фактът, че остана едно малкото в бранша, които продължават да пеят абсолютно на живо", коментират пред "ШОУ" фенове на този стил музика.

Доскоро Камелия се изявяваше на своите клубни участия и с духовия оркестър "Виво Монтана", които допълнително внасяха приятна атмосфера сред купонджиите. А в репертоара си Камелия има песни от всякакъв стил, което я прави подготвена за всяко музикално желание на своята публика. 

Камелия е единствената певица, чиито песни не остаряват. Парчетата "Луда по тебе", "Защо повярвах", "Залезът и зората" и т.н. продължават да бъдат актуални и до днес. Дори на тийнейджъри, които не са били родени, когато ги е издавала. Последният й проект "Името ти" също е от тези вечните песни, които ще се запишат с успех в историята на попфолка. 

"Намериха се много "разбичари", които започнаха да налагат музика, която се слушала, да вкарват лафчета, все по-повърхностни текстчета, пък този ритъм, пък онзи ритъм... В един момент и аз започнах да се влияя от т.нар. "анализатори", докато не попаднах на тази песен. Казах си, че ще направя нещо, което на мен ми харесва, което го чувствам и ще го сътворя по мой си начин. Ако се получи - супер, а ако не - значи наистина моя вкус се разминава с този на хората. Песента взе, че се случи толкова силна, че надскочи моите очаквания. Радвам се, че сред консуматорите на тази музика са останали и такива, които се забавляват със сърцето си, искат да бъдат докоснати, да запеят текста без да се срамуват от съдържанието му. "Името ти" се нареди до най-големия ми хит "Луда по теб". Това не е преходна песен и след 5 години ше буди същите реакции. За мен това е попфолкът. Щастлива съм, че тази песен се наложи и по този начин доказах и на себе си, че хората все пак искат качествена музика - добър текст, хубава мелодия, убийствен аранжимент, добра колаборация в случая със Сашо Роман и всичко се подреди чудесно', споделя Камелия за последния си хит./show.blitz.bg

 

 

 

Коментирай

Справедлив

Справедлив 25.02.2019 1:01

Който го може,го може ! Това е !

Справедлив

Справедлив 27.02.2019 7:25

Като е толкова обичана и популярна къде са й концертите? Да я видим тая публика.