Дисквалифицираха македонец в сръбско музикално риалити заради песен на Азис ВИДЕО

Дисквалифицираха македонец в сръбско музикално риалити заради песен на Азис ВИДЕО

Член на журито в сръбски музикален формат дисквалифицира македонски участник за избора му на българската песен “Сен Тропе” от репертоара на Азис. Нещо повече, участникът беше сравнен с ром за това, че е изпял песента на български, пише БГНЕС.

Потърпевшият от случилото се е чаровният певец от Северна Македония Дарко Джорджески в последния епизод на музикалното предаване „Zvezde Granda“. Дарко е изпълнил „Моята тайна“ на Тоше Проески и „Сен Тропе“ на българския попфолк певец Азис.

Получените за изпълнението му точки не му стигат за директно преминаване към следващия тур. Но това, което изненада всички в студиото, е коментарът на създателят на певческото шоу Саша Попович, предназначен за Джорджески.

„Е защо тогава пееш на български? Това е дисквалификация, защото наруши правилото“, завършил Попович, след което в разговора се включили и останалите членове на журито.

„Работата е проста, щом не е на роден език, тогава не трябва! Само ромите могат да пеят на всички езици. Не изпя тази песен както трябва“, каза Драган Стойкович Босанац.

Друг от членовете на журито обаче, Александър Милич Мили, се застъпил за изпълнителя.

„Подкрепям идеята тук да се пее на всички балкански езици. Азис гостува при мен в „Милиграм“ с интересна песен, но настоя да пее на сръбски. Подкрепям това“.

Позицията на Мили веднага била подкрепена от Вики Милкович, но дискусията за езиците била прекъсната от Попович, който казал на кандидатите: „Добре, няма нужда да обсъждаме повече“.

„Zvezde Granda“ е сръбско състезателно певческо шоу, създадено от Саша Попович и продуцирано от Grand Production. Шоуто започва да се излъчва през 2004 г. по RTV Pink. През 2014 г. „Zvezde Granda“ се премества в Prva, а през 2022 г. се завръща отново в Pink./show.blitz.bg

 

Коментирай

баста на чалгата

баста на чалгата 10.06.2023 10:25

Баш ми дреме за сръбските чалгари,а за Гъзис още по-малко.

Toto ot skandau

Toto ot skandau 12.06.2023 0:17

Да ве е.ем у сайто ,никой не са дисквалифицирали а и северно македонецо е педал